Velkommen til Karate klubben Nuetsu-Do JKA Holbæk

JKA Shotokan Karate er ikke et valg i livet, men en måde at leve selve livet på 
 
I Nuetsu-Do JKA Holbæk dyrker vi traditional karate, og vi bestræber os på at dyrke det med samme ånd og styrke, som det dyrkes i Japan. På den måde som Funakoshi Sensei introducerede karaten, først i Japan og sidenhen til resten af verden.
 
Nuetsu er det Japanske ord for at være i nuet, i det nuværende øjeblik, Do betyder vej. Altså Nuetsu-Do = Vejen til at leve i nuet, det nuværende øjeblik. At være i Nuet er det øjeblik hvor tiden kort berører evigheden.
 
I Nuetsu-do har flere af vores instruktører været på lange ophold i karatens moderland Japan og deltager på flere samlinger og instruktørtræningen hvert år.. Vores chefinstruktør deltager hver onsdag på den ganske særlige instruktørtræning, der foregår på vores Honbu Dojo, som ligger i Vermlandsgade 75 i København. Vi garanterer derfor et meget højt fagligt niveau.
 
Inden for karate er der mange former (stilarter). Den form vi dyrker, hedder JKA Shotokan. Denne kunstart blev udviklet af Funakoshi Sensei i 1922 og siden udbredt til hele verden.... I dag udgør Shokokan ca. 90 % af al karate på verdensplan.
 
I 2012 besluttede det Japanske undervisningsministerium, at der kun måtte undervises i JKA Shotokan som den eneste Karate stilart på de højere læreinstitutioner fra mellemklasse og op til universitetet, i Japan er mellemklassen ca. hvad der svarer til 9. klasse i Danmark. Fra mellemklasse og op er det obligatorisk at have mindst en af de gamle traditionelle kampkunster på skemaet for hver enkelt elev. Det var en kæmpe anerkendelse af JKA, at netop vi blev sat på skemaet på de japanske skoler og universiteter. Dette er vi alle i JKA naturligt stolte af.
 
Siden Funakoshi Sensei introducerede karate til verden, har der været flere brud af grupper og enkeltpersoner, der af forskellige for os ukendte årsager har forladt JKA. Der er i dag ingen, der dyrker Shokokan Karate, uden at de har deres rødder i JKA.
 
Den 1 juni 2014 indgik Nuetsu en 2 årig samarbejdsaftale med Holbæk kommune. Denne aftale udløb den 1 juni 2016. Grundet den fantastiske evaluering af vores resultager der er udført i vores arbejde med unge, har Holbæk kommune forlænget aftalen, nu på endnu bedre og længere vilkår. Dette er vi naturligvis meget glade for og stolte over. Såvidt vi i Nuetsu ved, er vi den enste Karate klub i Danmark der har en sådan aftale.

Kalender/aktiviteter


JKA Landsholdstræning
29. februar 2020
Jka Cup Ystad. Sverige
14. marts 2020
JKA. Mesterskabstræning.
14. marts 2020
Nuetsu Kyu Graduering
21. marts 2020
JKA Instruktørtræning ´+ Dangraduering og møde
28. marts 2020